dimarts, 12 de gener del 2016

CONGOST de TRESPONTS

                                                           Diumenge,  10  gener  2.016
 Novè descoberta i espectacular caminada per un sender medieval amb, 1.090 anys de història. Aquest tram conegut com : Els Pontarrons d'Organyà. Forma part de una tirada de el camí ral que remuntant el riu Segre comunicava Organyà amb la Seu d'Urgell, i que en la actualitat alberga un tros del Camí de St. Jaume Català (Camí de Santiago). Nosaltres par tant de coneixa aquesta obra d'ingenyeria que permet salvar uns passos complicats mitjança d'uns arcs de mig punt construïts sota la direcció del bisbe Ermengol d'Urgell en el segle X. I fem una escapada realitzant un itinerari lineal, que des de l'entrada del túnel de Montant de Tost ens porta fins a St. Pere de Codinet. On decidim girar cua.  14 quilòmetres (anada + tornada). 
  Com arribar-hi.-- Monistrol, Manresa, Calaf, Torà, Ponts, Oliana, Organyà.,,.Seguir direcció a La Seu d'Urgell,.., Trencall a Montant de Tost,  LV-4001, fem uns metres fins passar un pont on deixem el cotxe = 134 Km / 1 hora, 40 minuts.
  La Ruta .--  Aparcat el cotxe creuem la C-14, per agafar un camí (Pal indicador). De seguida trobem les passarel.les i baranes que ens permeten avançar per la riba del Segre. Superat el Congost, la Vall s'obre i apareix el Mas de La Reula, passem per sota un pont, marxant de recta pel costat del riu fins comunicar amb la Ctra-LV-5133 que per l'esquerra va a Noves de Segre. Nosaltres seguim els indicadors que ens portent a St. Pere de Codinet, 2 h. 30 mts.
 La tornada la fem desfent el camí d'anada fins a La Reula. On creuem el pont per sortir a la C-14 que fem uns metres per agafar la carretera vella des de la que podem contemplar el camí de les paserel.les que hem fet.,,,. En arribar novament a la C-14, tal sons ens queda cueuarla per agafar el cotxe.
  FOTOS .-- Columna de l'esquerra títol : CONGOST de TRESPONTS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada