divendres, 17 de juny del 2016

L'ESCLETXA, pel PAS FERRAT

                                                          Diumenge,  12 juny 2.016 
    Ruta circular que ens porta a superar el Pas Ferrat de l'Escletxa, pel que assolim el Vèrtex Geodèsic del Turó de l'Escletxa, 447 metres. 
    Com anar-hi .-- Monistrol, Castellbell i El Vilar. Tirem cap El Vilar, per aparcar al costat del cementiri. Aquí deixem el cotxe per donar peu a aquesta ruta.
    La  Ruta .---  Partim del cementiri per un camí paral-lel a la via del tren, que creuem uns metres enllà per un pont. Passem sota l'autopista Terrassa-Manresa. Explanada d'Esporgallop. ( Aquest també seria un bon lloc per deixar-hi el cotxe ). Continuem a la dreta per un camí enquitranat. Cruïlla : Tirem a l'esquerra per pista de sorra amb evident pujada. Per sota queda la casa de Cal Guíxa. ( De tornada la veurem clarament ). Fets uns metres més de pista trobem a la dreta un curiós Abeurador de Fauna. Aquí deixem el ampli camí que segueix de recta i és pel que tornarem. Per cercar a l'esquerra el corriol que tenim que fer. - Esta marcat amb fites i pintura negra -. Per ell anem guanyant alçada fins colocar-nos a sota de les parets, just al peu del Pas Ferrat, que ens permet superar la muralla de pedra.  Un cop dalt. Resseguim la carena de Montcunill, que ens porta fins el Turó de L'Escletxa - Vèrtex Geodèsic - Tot i la seva poca alçada, 447 metres. Ens ofereix unes bones vistes.
  La Tornada la fem baixant en direcció a Rellinars per entrar en una pista que seguim un curt tram a la dreta fins trobar les marques del GR. L'entomem a la dreta marxant encarats a Montserrat. Restes de la Casa del Mas Roent, uns metres per sota arrelem una pista. Aquí deixem el GR. Per tirar a la dreta pel ampli camí que ens retorna a l'Explanada d'Esporgallop. = De 3 a 4 hores inclòs el temps d'esmorzar i les aturades fotogràfiques.  NOTA.- Per fer el Pas Ferrat, es recomana dur material de seguretat, típic de les ferrates, el tram es relativa ment curt però totalment vertical.(Mireu les fotos)
  FOTOS -- Cercar a la dreta el títol :  L'Escletxa, pel Pas Ferrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada