diumenge, 29 d’agost del 2010

PUJADA AL TIBIDABO


D A T A .- 28 Agost 2.010

Per des-pedi les vacances d'enguany hem fet una visita al Sostre del Barcelonès. El Tibidabo, 512 metres. ( Si pugem a la part alta del Temple, 589 metres ).
Tot i que una carretera arriba fins el capdamunt, nosaltres fem una ruta A PEU !! Un itinerari distret i molt recomanable que ens regala unes vistes espectaculars de Barcelona, al llarg de tot el camí, durant el qual superem un desnivell de 670 metres i 13 quilòmetres ( anada + tornada ).
LA RUTA --> Prendrem com a referència de punt de sortida i arribada l'Hospital de Sant Joan de Déu. A la dreta d'aquest arranca el carrer Santa Rosa per el que puguem per trencar pel carrer Tenerife, al cap d'amunt d'aquest neixen unes escales que enfilarem. Pujades totes, girem a la dreta per un camí/pista. Just davant un dipòsit que queda quelcom separat a la dreta, trobem un rètol indicatiu al peu del que s'inicia un sender en clara i dreta pujada. El prenem guanyant alçada i arribant al Mirador dels Xiprers ( Font ). Travessem el camí de les Aigües, per continuar recta amunt per el camí carener que ens deixa en una carretera, la prenem uns 10 metres cap a la dreta per ficar-nos en un nou corriol també a la dreta que ens mena al cim del Turo de Sant Pare Màrtir - Mirador de la Bateria Antiaèria, Torra de vigilància forestal, Antenes de comunicació, i restes molt precàries de l'Ermita. - Des del cim prenem una pista amb evident baixada en direcció, ( Pal Indicador ) al Turo d'en Cors. Fem cap a una esplanada, es el Pla del Turo d'en Cors que ens queda de front. A l'esquena i un xic enlairat a la dreta per on hem vingut esta el Turo de Santa Maria de Collserola, en el que hi ha un Oratori amb una imatge de la Verge. Reprenem ruta en direcció a Vallvidrera. Pron-ta apareix un nou pla amb un mirador a tocar de la carretera. Seguim aquesta uns ínfims metres a la dreta per encarar a l'esquerra un carrer senyalat com... Ideal Collserola 600 m. Superem una suau pujada, deixem a l'esquerra una placeta ( Parada Bus del Barri . A tenir en compte si es vol agafar a l'hora de tornar ) Marxem pel carrer Mont d'Ossa que a poc inicia una baixada que ens porta al cort del nucli de Vallvidrera. Tirem recta a cercar un carre amb unes escales per les que pujarem les quals ens entren a una nova plaça. Al final d'aquesta i a la dreta esta la Estació del Funicular FCG de Vallvidrera. En front arranquen més escales que també tindrem que vènce, estem el carrer Algavers, aquest enllaça amb el carrer Alberes, marxem a l'esquerra fins a les darreres cases. A l'esquerra de la carretera que puja cap el Tibidabo parteix una pista que s'enfila encarada a la Torra de Collserola, que agafem. Al final de la pujada jeu el peu d'una antiga Creu de Terme, i el d'avant la col-lo sal estructura de la Torra de Comunicacions de Collserola. Per evident camí amb escalons de fusta ens acostem a l'entrada de la Torra, on si pot pujar per mitja d'un ascensor, 5 €.
Encarem el tram final per el passeig peatonal que ens situa a les portes del nostre objectiu.
Som AL TIBIDABO. El Parc Lúdic amb tot tipus de serveis i el Temple del Sagrat Cor ens donen la benvinguda.
El retorn el fem baixant fins a Vallvidrera, per a buscar la pista dita Carretera de les Aigües que ens porta de dret al Mirador dels Xiprers, on agafem el corriol empleat a la pujada per retornar al lloc de sortida.
NOTES -->.- A la plaça del Temple del Sagrat Cor, te parada el petit Bus del Barri que amb vuit minuts ens baixa fins a Vallvidrera, 1'4 €.
.- Aquesta volta s'ens aturades es pot fer amb unes 3 hores, però aquest no serà el cas doncs les vistes de la ciutat, el pas per la Torre de Collserola, i sobretot l'arribada al Tibidabo, ( no deixeu de pujar al capdamunt de l'església, 2 € ). Us robaran força temps. Afegiu a l'excursió un parell d'hores mes, Val la pena !!
.- A l'apartat de fotos teniu un petit recull visual d'aquesta sortida.

2 comentaris:

  1. Vaja agost tant ple d'activitats que heu fet. Realment sou incansables, tant pel Pirineu com per Madrid i molt bona la opció de fer la "MUNTANYA" de Barcelona com a colofó d'un mes molt agitat.
    Felicitats a tots dos

    ResponElimina
  2. Mercès Jordi : Precisament quant fèiem l'excursió del Tibidabo, ens recordarem de TU, doncs te unes vistes de Barcelona dignes de filmar. ja miraré de proposar-la per el proper calendari d'activitats, per que ens vinguis a visitar.
    Quim

    ResponElimina