dimecres, 11 d’agost del 2010

SERRA DE BUFADORS


D a t a .-- 10 d'agost 2.010

Com arribar-hi --> Monistrol, Vic, Sant Quirze de Besora = 80 quilòmetres / 1 hora. Un cop aquí prenem la BV. 5227 fins a Santa Maria de Besora ( 6 km ). A la sortida del poble trenquem a l'esquerra per una pista cimentada - Ripoll per Llaers - que ens acosta a Coll de Beví, punt en el que deixem el cotxa .-- 1 hora 25 minuts des de Monistrol.
- - - Estem a el Bisaura. Pre-Pirineu Català, situat al nord de la comarca d'Osona, a cavall de les províncies de Barcelona i Girona. Amb aquest singular recorregut accedirem a la Serra de Bufadors, Indret únic per la seva orografia que ha creat un microclima amb un vaporós i palpant ambient que et transporta a un " Mont Perdut ". Regne de follets i éssers fantàstics, on el silenci i l'energia que desprèn, tres-met la sensació que el temps resta aturat en aquest escenari natural que cal gloriejar. Doncs es tracta d'un paradís que mal que sembli impossible, encara avui podem existimar. I cal de totes totes preservar.
NOTA .- Per fer aquesta ruta cal tenir un cert sentit d'orientació, ja que un cop es surt dels camins principals, la zona en concret, esta ec-senta de senyals. ** Potser per això aquest racó es manté intacta i el fa tan especial ** Tot i així afegiré que en el mapa i guia excursionista de la editorial Alpina .. Puigsacalm-Bellmunt.. En la ressenya numero 11. Fa una descripció força completa del itinerari que se pot fer tranquil·la ment amb 2 hores 45 minuts, depenen òbviament de les aturades que hi esmercem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada