dimarts, 16 d’agost del 2011

BAUSEN i BOSC de CARLAC


Dimecres, 10 d'agost de 2.011

En un extrem de la Val d'Aran, compartint frontera amb França, trobem una vall dominada per la localitat de Bausen. Des d'aquesta població pirenaica, un sender circular totalment senyalitzat com a G.R.-211.2, ens invita a descobrir l'espectacular i fotogènica fageda de Carlac.
S'ens dubta un dels millors recorreguts que hem realitzat darrerament. El seu acceptable desnivell, perfecta senyalització, encisadors paratges, i sorprenents panoràmiques, el fan mes que recomanable. Temps de marxa = 2h. 30 minuts, descomptant les aturades. / 7'5 Km / 350 metres de desnivell.
Com i arribem.} Vielha, continuem per la N-230 en direcció a França. Passat Les, prendrem a l'esquerra un trencall que ens puja a Bausen.
Anecdotari.} En aquest indret entre els anys 1.883 i el 1.916, es va forjar una història d'amor protagonitzada per en Cisco de Doceta, i la Teresa de casa Belana. La lectura dels fets aquí ocorreguts, va esperonar la nostra curiositat per coneix a el lloc descrit. Aquest circuit ens permet descobrir el poble, l'Ermita de Sant Roc, el cementiri civil que acull les despulles de la Teresa, el riu Carlac i la seva fageda, el Collet de Pan, màxima alçada de la ruta, 1.190 metres, el rierol de Jerles, el conjunt de les Bordes de Sacrot, i els prats de Cap d'eth Camp.
Nota.-} En el proper butlletí d'informació del Club Muntanyenc Monistrolenc, - novembre -. En faré un redactat que amb el títol, " Flors amb perfum de tristesa " , explicara aquesta història. Que també podreu llegir en el bloc Petjacims, apartat Butlletí C.M.M.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada