dilluns, 29 d’agost del 2011

EL COGUL SOSTRE de la SERRA de BUSA


Data .--- 24 d'agost 2.011
Assoliment del Cogul, 1.526 metres, sostre de la Serra de Busa, des de les Cases Baixes, llogarret situat a tocar del Pantà de la Llosa del Cavall, punt ubicat entre els quilometres, 15 - 16 de la carretera, Solsona a Sant Llorenç de Morunys.
A peu mateix de la carretera, un pal de senyalització plantat al costat de la Font de les Cases Baixes, marca l'inici del corriol, que enfilant-se pel bosc ens porta a Casa Llobeta i Can Capdevila, antigues pagesies actualment malmeses i en estat d'abandonament. Uns metres a l'esquerra, també en seriosa deixadesa s'intueix l'Ermita de Sant Iscle i Santa Victòria. Seguim de pla per cercar una pista que prenem uns pocs metres a l'esquerra. En una colladeta hi ha una cruïlla, fem un gir de 180º graus per marxar per una altre pista, que no deixem, rebutjant tots els corriols, alguns d'ells marcats amb fites que aniran sorgint. La pista encarada al sur guanya alçada finalitzant al peu de l'alta paret de la famosa Presó del Capolat. Per la dreta arranca un camí que ens continua permetent l'assalt als Plans de Busa, tot sortejant la cinglera pel Grau de l'Areny. Ja en la part superior entrem en una clariana. Ens decantem a l'esquerra, metres enllà la traça es va perdent, però no cal preocupar-se unes fites ens orienten fins entroncar amb un fresat camí que porta cap el Copolatell. El seguim cap a l'esquerra fins arribar al Collet del Mirador. - Bustia i artística taula d'observació - Deixem a l'esquerra el camí de la Presó, per agafar a la dreta un viarany que encara el Roc de Migdia, que sortejarem tirant en diagonal, cuitant alguna que altre pintada de color verd que anirem trobant i ens senyalant el millor punt de pas. Poc a poc ens plantem al fil de la carena, superats uns falsos cims, sorgira caiguda a terra, i ja fora d'us una petita torre de captació de comunicacions, i pas seguit la desitjada fita del Cim del Cogul, 1.526 metres. Estem en el sostre de la Serra de Busa.
Tot i que teníem pensat fer una circula, baixant per la Canal d'en Vila, El Forat, Les Set-Riberetes, i la Collada de les Creus,.....Afeixugats !! per la calor i el sol, decidim renunciar a la part mes sol-eia, emprenent la tornada pel mateix indret utilitzat per pujar. ** Aquesta ruta ressenyada es pot fer amb 4 hores descomptades les aturades / Desnivell, 700 metres **

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada