dimarts, 30 d’agost del 2011

GÓSOL, ---> ELS CLOTERONS


D a t a , ---- Diumenge 28 d'agost 2.011
Els Cloterons, amb els seus 2.179 metres, es el súmmum dels Cingles de les Costasses. Serralada emplaçada entre les poblacions de Tuixén, Josa i Gósol. Massís que sol passar eclipsat per la gran nominada de les muntanyes que l'envoltant.
Com anar-hi--} Monistrol, Manresa, Berga, Saldes i Gósol = 101 Km / 1 hora 50 minuts.
La Ruta ---} Aquesta es una volta circular, amb sortida i final a Gósol. Partim de la Plaça central del poble prenent el G.R-150, en direcció a la Vall de Coma, per en tomar la pujada a Coll de Josa, on trobem un plafó explicatiu, i un espai amb taules. Deixem el G.R. per continuar per una pista, a poc passem una barrera. Estan atens, anirem trobant trencalls senyalats amb fites, que ens evitaran les llaçades de la pista. Coll de Tores, ampli i herbat paratge situat a 2.000 metres. Abandonem la pista per encarar a l'esquerra un corriol fitat, que s'enfila carena amunt, i ja no deixarem fins assolir el cim dels Cloterons, 2.179 metres. Una gran fita i el clàssic index geodèsic ens acullen.
Feta la pausa pertinent, comencem la tornada baixant en direcció a ponent ( O ), adreçats pel guiatge de les fites que anirem cercant. Pas a pas deixem enredera el Cap de la Serra, fins arribar a la pista forestal que procedeix de Tuixén, estant marcada pel G.R-150. Girem a l'esquerra fen cas de les pintades que ja no deixarem fins arribar novament a Gósol, previ pas per el Coll de la Mola, la Ermita i font de Sta. Margarida i el Pila de la Santeta.
Temps de marxa aturades incloses = 6 h. -- 15'5 Km -- desnivell acumulat, 900 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada