dilluns, 18 d’agost del 2014

CAÑON del RIO MAO

                                                          Data .--    7  d'agost  2.014 
  Preciosa ruta en forma de vuit, a l'altra punta de la península, - Ourense " Galícia " -. Que hem fet aprofitant aquest dies de vacances. I que ens porta a descobrir bonics paratges de la zona vinícola de La Ribera Sacra. Terreny emmarcat dins el,, Concellos da Parada do Sil, i Teixeira.  Itinerari aquest, que te com a punt d'níci i final : l'Alberg de  A Fábrica da Luz, en el que si pot fer estada. Telef. 988984990 - 679060509. I que esta situat a la Ctra. OU-0605, entre Teixeira, i Parada do Sil.
  La  Ruta --.  Partim de sota de l'Alberg, entrant in mediatament en el tram de les Pasarelas del Rio Mao, que seguint el curs del riu, ens porta a Barxacova. Continuant ara ja, enlairant-nos per sobra de la des embocadura del riu Mao en el riu Sil. I pujant cap a Dornelas, tram de vinyes típicas de la Ribera Sacra. Per arribar a  O Pombar, petit nucli gallec, del que sortim per la part superior continuant l'ascens cap a Sant Lourenzo de Barxacova. Punt de juntura del vuit que descriu aquesta ruta. Marxem costa amunt pel bosc d'Apareira do Cuca fins assolir el Alto de St. Lourenzo, 787 metres. On trobem el GR-56, que seguim cap el veïnat de Miranda, i d'aquí cap a l'Ermita Capella de Sant Mamet. Baixem al pobla de Forcas, continuant pel GR que ens condueix al Pont Romà de Conceliñas.  Aquí deixem el GR, per seguir el curs de l'aigua que porta el Canal Novo de Monteciro, fins trobar un indicador, que ens marca la baixada cap el Canal Vell d'Outero, que prenem a l'esquerra, fins topar amb l'antiga casa reguladora d'aigües. Un camí ( cartell ) ens desvia a la dreta per continuar perdent alçada, i arribar a la Necrópolis de Sant Vitor. Des d'aquí encarem ruta cap a Sant Lourenzo de Barxacova - Punt com ja hem dit.. la X del  8 de la ruta -.On emprenem la baixada final que ens porta al punt de sortida. l'Alberg de A Fábrica da Luz.  Total recorregut =  21 quilòmetres / 5 hores sense aturades. 
  **FOTOS**  Columna de l'esquerra, apartat Expositor de Fotos. Estan posades per ordre alfabètic, cal cercar la que porta per nom .  CAÑON del RIO MAO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada