dijous, 28 d’agost del 2014

CIRCULAR : TOUR, ERR - PIGMAL

                                                        Data .-  26  agost  2.014  
   Encuriosida volta circular per terreny Francès, durant la qual passarem per el  Puigmal de Llo, 2.801 metres. " El Gran Oblidat ", pel fet de quedar escorat de la  Olla de Núria.  El Puigmal del Segre, 2.848 metres,. El Coll de Finestrelles,. La Cova de Núria,.La Font del Segre ( Neixament del riu ).
  Com  arribar-hi : --  Monistrol, Berga, Túnel del Cadí ( 11'66,€ ). Puigcerdà. Bourg-Madame (Franca), direcció a Mont-Lluis, fets uns quilòmetres cal estar atens a un trencall a la dreta de la carretera, que ens indicarà,, Sta. Leocàdia / Puigmal 11 Km.. caldrà seguir aquesta carretera fins el seu final - Pistes d'Esquí de Err-Puigmal - Una barrera ens barrarà el pas " Les Planes ". Aquí deixem el cotxe.
   La  Ruta : --  Les Planes, 1.970 metres. Seguim per la pista fins que regira a la dreta.La deixem per marxar de recta per un ampli camí.  Coma de Aiguaneix : Bifurcació de camins.El nostra marxa a l'esquerra endinsant-se cap a la vall per la que guanyem alçada fins el Coll d'Err, 2.750 metres. Del coll tirem a l'esquerra i assolim el Puigmal de Llo,. 2.801 metres.  Retornem al coll per enfilar el cap el Coll del Segre. Anem a l'esquerra resseguint la carena que ens porta al Puigmal del Segre, 2.848 metres. Una imatge de St. Bernat de Menthon, patró dels muntanyencs ens dona la benvinguda.  Ràpida baixada cap el coll de Finestrelles, 2.604 metres. Entrem a la Vall del Segre-Llo.-Marques blaves- baixem fins un trencall.- Cartell en una roca - Abandonem les pintades blaves, per anar a l'esquerra - marques grogues -.  Cova de Núria, i un xic més enllà, el neixament del riu Segre " Font del Segre ".  El camí s'enfila suaument fins a la Collada dels Carbassers. Ara marxa força horitzontal, fins a trobar l'aresta que baixa del pic de Comadolça. La retallem, per anar baixant desviaix cap a l'esquerra, fins que veiem per sota la barraca de El Solà. Ens hi atansem per continuar perden alçada en diagonal, sempre cap a l'esquerra. Més avall distingim La Jaça de Les Planes - Barraca i pont a peu de riera - Per d'amunt d'aquesta i al altre costat del torrent, tenim aparcat el vehicle.-- Temps de Marxa descontades les aturades, unes  6  hores.
 ** FOTOS ** Columna de l'esquerra, cercar per ordre alfabètic amb el títol : TOUR, ERR-PUIGMAL. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada