divendres, 29 d’agost del 2014

DESCENS VERTICAL - NÚRIA, PONT de DAIÓ

                                                       D a t a : --.   28   d'agost   2.014 
  Vertiginós descens des de l'Alberg del Pic de l'Aliga de Núria, 2.122 metres.  Fins l'Alberg de La Farga de Queralbs, 1.107 metres. Una caiguda practica ment vertical de 1.015 metres de desnivell.
 LA  RUTA .-  Sortim de l'Alberg del Pic de l'Aliga encarats cap el Torrent de Fontnegra, per creuar aquest, i marxar en horitzontal, a buscar el pas del GR-11 " Camí dels Ingeniers ", a l'alçada del Coll de Les Pedrisses, 2.097 metres. Des d'aquí ens llencem en atrevida baixada cap a la Canal dels Fossos. Passem pel costat de les restes d'una antiga cabana rodona, i cercant les fites, encarem el torbador desnivell. Creuem el Canal del Freser i franquegem Les Collades per continuar pendent avall, ara pel tram de la Canal Fonda, que ens porta a empalmar amb el camí de les Gorgues del Freser. Anem a la dreta passant en poc de temps pel Salt del Grill, i arribant al Pont de Daió.  Després del desplomat descens, el tram que queda fins a l'Alberg de La Farga, es una agradable passejada. =  Unes  2 h. 45 minuts.  ---  APUNT : Si aquest itinerari es fa de pujada son ben be unes  5  hores.
  ** FOTOS **  A la columna de la dreta teniu un petit recull de la ruta. Cercar per ordre alfabètic el títol - NÚRIA - PONT de DAIÓ -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada