dijous, 18 d’agost del 2011

TORRENT del GRAU de L'OS


D a t a ..... Dimecres, 17 d'agost 2.011
Distreta i també podríem afegir botànica, ruta circular, que recorre l'interior del Torrent de l'Os, dintre el terme de la Cerdanya. Un paratge salvatge, i a l'emparança del sol i la calor, que manté viva una exuberant vegetació. I en el que ens caldrà superar un atlètic i pas, amb l'ajut d'una escala de ferro collada a la roca, i un tram de cadena.
La primera part d'aquesta volta, te com a punt de destí el Refugi del Serrat de les Esposes. Sostre d'aquesta ruta, 1.510 metres. ( Regentat per la Yamina, - tel. 669757266 ). Aquí podeu comptat amb tot tipus de serveis. La segona part, i ja per terreny obert, ens retorna al punt de sortida.
Detalls-} Prenem com a punt de sortida i arribada l'Àrea de servei de la boca nord del túnel del Cadí- Part de dalt -. Seguim uns pocs metres la carretera antiga en direcció a Urús, per agafar ràpidament a la dreta una pista que marxa en direcció a l'edifici de la Clau. ( Construcció pels serveis del túnel, al costat de les cabines del peatge ). Que passarem per darrera. Torrent, i entrem seguin-lo cap a la dreta. Un tub ens permet creuar per sota la carretera. Ja a l'altre costat, ens decantem a l'esquerra, seguint sempre pel llit del torrent. S'ens deixar-lo anem guanyant alçada suaument, superant algun ressalt, fins topar-nos amb el pas clau. L'escala i la cadena enclavades ens permetran superar aquest desafiant desnivell. Vençut l'escull, continuarem torrent enllà, sempre pel vial que ens marca aquest, fins a sortir ja en la part final a una zona mes boscosa que dona peu a uns prats de pastura. On entre els arbres podem veure la barraca d'en Mora, a la que no cal arribar. Doncs unes pintades de color taronja, acapararan la nostre atenció. Son les marques de la ruta dels Cavalls del Vent. Les seguim a la dreta fins arribar al refugi del Serrat de les Esposes. Punt d'obligada aturada.
Sortim del refugi iniciant la baixada per la pista que va a Riu de Cerdanya, però que no tardem en deixar, ja que cal agafar un ampli trencall a la dreta que ens acosta a les runes de les cases de Canals, que apreciarem clarament i per les que passem per sota a tocar de les parets. Deixades enredera, cal estar quelcom atens. Pues la traça es desdibuixa durant uns cinquanta metres. Controlant un xic ens serà fàcil tornar a reprendre el bon camí, que mes endavant entre en unes curtes marrades. Ja amb la vista de la carretera per sota, amb un tres i no res, tornem a aterrar al peu del torrent, per l'esquerra anem a buscar el tub i l'àrea de servei de la que hem sortit.
Aquesta volta es far amb unes 3 h. 30 minuts descomptant les aturades / desnivell = 350 metres.- Cal deixar constància, que passar el túnel costa en dia d'avui, 11'63 €- ( Sols anada ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada