dilluns, 29 d’agost del 2011

TURÓ de CORONES-SERRA de LLAMPS


D a t a . --- 26 d'agost 2.011
Ascensió al Turó de Corones, 1.516 metres. Punt culminant del la Serra de Llamps, estrep muntanyós situat a la diagonal entre Campdevànol i el cim de Sant Amand.
I anem per..... Monistrol, Manresa, Vic, Ripoll, Campdevànol, Colònia Molinou, i Colònia Pernau.
La Colònia Pernau, son unes cases satèl·lit emplaçades al peu de la carretera N-152 que trobem a 1'5 quilometres de Campdevànol. Aquí deixem el vehicle. Per sobre de la carretera i darrera de les cases - Bar - Surt una pista que porta cap una antiga pedrera, ens hi entaforem pujant cap el Collet de Sant Grau, passem pel peu de la pedrera, i uns metres enllà entrem en el GR-3, que anirem seguint en tot moment ,passant pels Quatre Camins, cruïlla situada per d'amunt de la pedrera, la ruta que circula pel mig del bosc es va acostant a unes parets, que superarem per el Grau del Cargol. Ja per d'amunt, el terreny s'ens obre portant-nos cap a la Casa de Corones que revoltem seguint sempre les marques del G.R. Coll de la Guilla - Plafó nominal i trencall de camins. Deixem el de l'esquerra, que es pel que tornarem desprès. Per continuar pista amunt entrant en un tram nominat els Llisos. Terrat dels Oms, - nou plafó descriptiu - Continuem pel G.R un curt tros mes. En el moment que aquest deixa la pista per baixar cap a Sant Julià de Saltor, cal agafar a l'esquerra una dreta pujada que ens entra a la fageda, superat un tram la ruta ens anirà esquitllant cap a l'esquerra duen-nos al cim del Turó de Corones, 1.516 metres.
La tornada la fem marxant del cim per la part oposada, si com se sol dir actualment estem " Al Loro " Podrem apreciar una fita i unes pintades de color vermell que ens marca el punt de baixada i que ens durant al Coll de Saltor. Per sota i proper esta Sant Julià de Saltor. Marxem a l'esquerra, la pista baixa fen unes llaçades, aproximadament al tercer gir - cota 1.300 - La deixem per anar cap a l'esquerra i retornar al Collet de la Guilla. Novament en el G.R.-3, refem el camí de pujada fins arribar a la Colònia Pernau. -- Marxa s'ens aturades = 4 h. / desn. 780 mt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada